Luft til vand varmepumpe – Dansk VVS & klima i Odense hjælper dig

En luft til vand varmepumpe er den mest alsidige og den mest økonomiske og miljøvenlige løsning til opvarmning, hvis du er uden for fjernvarmenettet.

En luft til vand varmepumpe leverer op til 5 gange den energi den anvender fra el-nettet, og kan få endnu mere ud af løsningen ved at anlægge jordvarme. En jordvarmeløsning er mere økonomisk og er ikke afhængig af en tilliggende grund eller have.

 

Fordele ved en luft til vand varmepumpe:

Til forskel fra en luft til luft-varmepumpe, hvor den varme luft kan have svært ved at brede sig til de øvrige rum, distribuere en luft til vand-varmepumpe varmen via rør til radiatorer i hele huset, og er dermed ikke begrænset til enkeltstående rum og etager.

Du slipper altså helt for at skulle varme øvrige værelser op med el-radiatorer, eller for at have flere blæsere i huset, som kan blæse den varme luft i forskellige retninger.

En luft til vand-varmepumpe levere også varmt vand til køkken og bad, hvilket en luft til luft løsning ikke kan præstere, og du slipper dermed for et yderligere strømforbrug til opvarmning af din vandforsyning.

 

Hvordan fungerer en luft til vand varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe har med et langt mindre energiforbrug, end de mere almindelige varmeanlæg, da den kan overføre energi fra luften til opvarmning af vand, som så kan distribueres til køkken, bad, gulvvarme og radiatorer. Hvordan virker en luft til vand varmepumpe så egentlig?

 

Bliv ringet op indenfor 24 timer


Det hele foregår i tre overordnede trin.

Trin 1: Udedelen
Det første trin er defineret som “udedelen”, som er der varmeanlægget høster sin energi.
I et luft til vand anlæg, er der her tale om udeluften, men det kan også være fra jorden eller andre varmekilder, eller en kombination af flere kilder.

Trin 2: Selve varmepumpen
Dette trin er det hoveddelen af varmeanlægget, og er egentlig selve varmepumpen.
I denne del foregår overførslen af energi ved at et kølegassen skifter imellem at fordampe og kondensere. I selve fordamperen optager varmepumpen energi fra sine omgivelserne som så får kølegassen til at koge og fordampe.

Kølegassen skubbes så forbi en kompressor, hvor dampen bliver komprimeret så trykket hæves og temperaturen stiger med en betydelig faktor.

Derefter kondenserer kølegassen og frigiver sin energi til husets varmtvandsbeholder.
Den kondenserede kølegas driver herefter igennem ekspansionsventilen, hvor trykket og temperaturen falder på gassen. Nu kan kølegassen på ny genoptage energi fra fordamperen…

Selve processen kan godt sammenlignes med det som der foregår i et køleskab, bare omvendt,
Nemlig at en varmepumpe pumper energi ind, mens et køleskab fører energi ud.

Trin 3: Indenfor i selve huset
Det sidste trin foregår i selve huset. Den opvarmede kølegas ledes forbi husets varmtvandsbeholder, hvor den opvarmer vandet i beholderen og løber afkølet tilbage til varmepumpen, hvor det igen opvarmes. Varmen fra varmtvandsbeholderen distribueres til husets radiatorer, gulvvarme, køkken og bad.

Vi hjælper dig gerne med rådgivning, placering og installering af anlægget samt serviceeftersyn af din vand-varmepumpe.

Vores varmepumper er støjsvage, og når anlægget først er installeret rigtigt er varmepumpen hverken noget du vil se eller hører. EN varmepumpe har en lang levetid og vil derfor tjene sig selv hjem efter relativt få år.

 

Dansk VVS og Klima A/S er certificeret Bosch Klima Partner og forhandler energirigtige varmepumper fra Bosch

Giv os et uforpligtende kald og høre mere om en luft til vand varmepumper til din husstand.
Ring til: 50 77 79 99