fbpx
VVS & Klima | Service & Installation | Odense – Fyn – Trekantsområdet
skip to Main Content
vandskade

3 X VANDSKADE – Én KOMMER SJÆLDENT ALENE

Vandskade kan gøre voldsom skade på din bolig

Et vandrør, der står og siver over længere tid, kan gøre voldsom skade på din bolig, og når først skaden er sket, kan der gå mange måneder, før dit hus igen er beboeligt. Hvert år rammes tusindvis af danske familier af vandskade. En stor del af dem skyldes lækage på rør- og stikledninger. Dvs. gamle vandrør, som springer som følge af slidtage og alderdom. Vandrør er oftest skjult i gulve og vægge. Derfor kan selv en lille lækage i et vandrør stå og sive længe og gøre stor ødelæggelse, før skaden bliver opdaget.

Gamle vandrør gav vandskade hele 3 gange hos Mogens

Mogens Andersen fra Odense har haft intet mindre end tre omfattende vandskader på sit parcelhus, hvor de gamle vandrør er sprunget læk. Hver gang er gulv brækket op og flere rum har været ubeboelige, fordi de skulle affugtes og gøres klar til reetableringen. Den seneste vandskade i Mogens hus involverede både bryggers, gang og soveværelse, og dele af væggene og gulvene blev brækket op.

”Det er forfærdeligt at se sit hus blive brækket op for 3. gang. Det påvirker én meget mere, end man skulle tro. Alting er flyttet rundt, og intet står hvor det skal. Man kan ikke rigtig have gæster, fordi det ligner en rodebutik. Det er enormt stressende og har store konsekvenser for ens liv og dagligdag at stå midt i sådan et rod”, fortæller Mogens.

Der gik alt for længe, før han opdagede vandskaden. Det var nærmest ved en tilfældighed, at han spottede en skjold på væggen i det ene værelse. Da der kom fagfolk på sagen, viste det sig hurtigt, at et meget lille hul i et vandrør havde stået og lækket vand i en længere periode. Det havde medført skade på adskillige rum.

Vandskade er en meromkostning på op til 20.000 kr. hver gang

Ved den sidste vandskade i Mogens hus er én af fire vægge i køkkenet berørt af vandskaden. Væggen bliver genetableret med ny gips, filt og maling. Men forsikringen dækker ikke maling af de tre øvrige vægge i rummet. Det skal Mogens selv betale, hvis han ønsker, at det skal være ens. Samlet har de tre vandskader i Mogens hus givet ham en meromkostning på mellem 10.000 – 20.000 kroner hver gang. Mogens understreger, at det har været hans eget valg at foretage nogle istandsættelser på huset, når nu håndværkerne alligevel havde hele gulvet brækket op, men nogle istandsættelser har alligevel været mere af nød end af lyst.

Ét uheld kommer sjældent alene, men det kan undgås med en vandalarm

Har du først haft én vandskade i dit hus pga. tærede rør, viser alle statistikker, at det ikke bliver den sidste. Det er altså kun et spørgsmål om tid, før den næste skade sker.

De tre vandskader på Mogens hus kunne have været undgået med en vandalarm, som f.eks. den nye Sense Guard fra GROHE. Det er en vandalarm, som monteres direkte på vandmåleren. Vandalarmen monitorerer dit vandforbrug og giver dig besked på mobilen, hvis forbruget pludselig indikerer et potentielt læk. Fra en app kan du slukke for vandet, hvis du oplever uregelmæssigheder i forbruget og ikke er i nærheden af dit hus. Derfor er GROHE Sense Guard også velegnet til sommerhuse, som står uden opsyn i længere perioder.

Med vandalarmen følger tre sensorer, som kan placeres strategisk i huset. F.eks. i et vaskeskab eller i skabet ved opvaskemaskinen i køkkenet. Sensorerne reagerer med det samme, hvis fugtigheden i skabet pludselig stiger, og giver dig her en besked via appen på din mobil.

FÅ ET TILBUD PÅ MONTERING AF GROHE SENSE GUARD HER ELLER RING TIL OS PÅ 50 777 999. VI MONTERER HELT TIL KL. 20.00.

Back To Top