fbpx
VVS & Klima | Service & Installation | Odense – Fyn – Trekantsområdet
skip to Main Content
vandhane der drypper

Fix en dryppende VANDHANE

En vandhane der drypper er penge lige ud i vasken

Lyden af en vandhane der drypper, kan i sig selv være ret så irriterende. Hvad man måske ikke tænker over er, at det på den lange bane faktisk kan være dyrt at have en dryppende vandhane.

Selvom det umiddelbart virker som små mængder vand der drypper, så kan det faktisk koste op mod 5000 kr. om året, så skynd dig at få det ordnet, så du ikke betaler unødvendige penge på din vandregning.

Hvorfor drypper min vandhane?

En dryppende vandhane kan skyldes mange ting. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at udskifte hele vandhane. Men tit kan det faktisk klares med få midler og en dryppende vandhane skyldes som oftest:

  • Slitage
  • Kalk
  • Rust på pakninger i topstykket (hvis det er et to grebs batteri)

Sådan fixer du en dryppende vandhane

Inden du kaster penge efter en ny vandhane, kan du forsøge dig med et par af nedenstående metoder. Så grib fat i arbejdshandskerne og sæt i gang.

Mange gange kan en dryppende vandhane løses ved følgende tiltag:

  • Afkalkning af vandhane.
  • Udskiftning af pakningen på vandhanen.
    Her kan der være to topstykker i to grebsbatterier, som er med keramiske pakninger. På nogle batterier er der både et højre og et venstre topstykke, hvis du åbner på håndtaget samme vej.
  • Udskiftning af kartouche.
    Det kan være en lidt mere omstændig proces, da det kræver at man har den helt rette reservedel.

HUSK at lukke for vandet inden du går i gang. På kuglehaner gøres det både på koldt og varmt vand.

Vandhane der drypper endnu?

Har du efter overstående forsøg måtte konstatere, at den dryppende vandhane ikke kan fixes? Så kan det være nødvendigt at kontakte en VVS-installatør, som kan få monteret en ny vandhane.

Hos Dansk VVS og Klima har vi et stort udvalg af både køkken- og håndvaskearmaturer. Her kan du vælge mellem mærker som GROHE*, Duravit*, Oras*, hansgrohe* og mange flere.

Her kan du se vores store udvalg af køkkenarmaturer* og håndvaskearmaturer*.

Når du køber dit køkken- eller håndvaskearmaturer hos Dansk VVS og Klima er prisen altid inkl. montering. Her kan du booke en af vores dygtige montører direkte i hans online kalender, hvor du selv vælger tiden for montering.

Har du spørgsmål til overstående kan du altid ringe på 50 777 999. Her sidder vores kundeservice klar til at hjælpe dig. Du kan også skrive til os på chatten.

Gøre-det-selv med Dansk VVS og Klima

Har du en lille håndværker gemt i dig, og er du glad for små gør-det-selv projekter, kan du finde en masse inspiration blandt vores mange blog indlæg.

Her kan du bl.a. finde svar på hvorfor dit opvaskemaskine der lugter, hvad et toilet, der løber koster og hvordan du tilslutter en opvaskemaskine på egen hånd.

Dette er bare et lille udkast af, hvad du kan finde svar på blandt alle vores mange indlæg.

Back To Top