fbpx
VVS & Klima | Service & Installation | Odense – Fyn – Trekantsområdet
skip to Main Content
udskiftning af varmtvandsbeholder

Hvornår skal du UDSKIFTE din VARMTVANDSBEHOLDER?

 

Er det på tide at du skal have lavet en udskiftning af varmtvandsbeholder? I de fleste husstande i Danmark er der tilsluttet en varmtvandsbeholder – uanset om man bor i privat bolig eller i etageejendom. Man kan have tilsluttet en varmtvandsbeholder via fjernvarme, centralvarme eller el. En varmtvandsbeholder findes i mange størrelser, og typisk vil en almindelig husstand have en 110-130 liters beholder tilsluttet. For at øge levetiden på en varmtvandsbeholder skal man være opmærksom på at minimere kalken i vandbeholderen. Men hvordan passer man bedst på en varmtvandsbeholder? Og hvornår er det egentlig tid til at udskifte den?

Hvad skal temperaturen ligge på i en varmtvandsbeholder?

For at øge levetiden for en varmtvandsbeholder er det vigtigt at opretholde den rigtige temperatur på vandet i beholderen, så man undgår mindst mulig kalk. Ved at have den rigtige temperatur undgår man også risiko for barrieredannelse i beholderen. Den optimale temperatur ligger på 55-60 grader.
Vi anbefaler, at man jævnligt tjekker temperaturen, da det er vigtigt at være opmærksom på denne. Vær opmærksom på at kalk i beholderen kan sænke temperaturen.

Manglende tryk på vandet kan betyde problemer med beholder

En varmtvandsbeholder er en genial opfindelse, som gør det muligt for os at stå op om morgenen og tage et dejligt varmt bad. Derfor vil det typisk også være under bruseren, at du opdager, hvis noget er galt med din varmtvandsbeholder.

Oplever du f.eks. at trykket på vandet mangler eller at trykket falder kort tid efter at du har åbnet for vandet? Og gælder det manglende tryk på vandet både for din bruser og vandhanen i håndvasken? Ja, så kan det sagtens skyldes et problem i din varmtvandsbeholder. Trykket på vandet kan nemlig falde pga. en tilkalket beholder, og så er det tid til at udskifte din varmtvandsbeholder.

Hvornår er det tid til udskiftning af varmtvandsbeholder?

En varmtvandsbeholder i en almindelig husstand kan holde i alt fra 15 til 30 år. Der kan være flere ting, som spiller ind på en varmtvandsbeholders levetid. Det kan f.eks. afhænge af, om der har været den rigtige temperatur i beholderen. Din bopæls placering i landet kan også have betydning, da der kan være forskel på, hvor hårdt vandet er – altså kalkindholdet i vandet. Derudover kan kalk i varmtvandsbeholderen også skyldes et forkert valg af rørtype, som desuden også kan være tilsluttet forkert til beholderen. Ved sammensætningen af forskellige rørtyper kan der endvidere ske tæringer i varmtvandsbeholderen, som også mindsker levetiden på beholderen. Så årsagerne kan være mange til at du skal have en udskiftning af varmtvandsbeholder.

Generelt må man ikke blande forskellige metaltyper på vand-installationer.

Hvis du oplever et af følgende problemer, kan det være tid til udskiftning af din varmtvandsbeholder:

  • Mindre tryk på vandet
  • Kun lidt varmt vand
  • Intet varmt vand
  • Utæt varmtvandsbeholder
  • Vandvarmer virker ikke

Lad Dansk VVS og Klima hjælpe dig med udskiftning af varmtvandsbeholder

Dansk VVS og Klima har med vores dygtige VVS-installatører stor erfaring med udskiftning af varmtvandsbeholdere. Du er derfor altid i trygge hænder hos os, når det er tid til at skifte varmtvandsbeholderen. Vi tilbyder dig et uforpligtende tilbud på din opgave.

Ønsker du, at Dansk VVS og Klima skal hjælpe dig med udskiftning af varmtvandsbeholder, så skal du blot bestille et tilbud:

  1. Send os et par billeder af den nuværende beholder og tilslutningen, samt et billede af mærkepladen (her ses bl.a. størrelsen på beholderen).
  2. Beskriv adgangsforhold og hvor varmtvandsbeholderen er placeret.
  3. Send det til os. Herefter modtager du en pris på din opgave indenfor 24 timer på hverdage.

Hvis du ønsker at tage imod vores tilbud, kan du med det samme booke en af vores VVS-montører direkte i vores kalender. Så kommer vi og klarer udskiftning af varmtvandsbeholderen, når det passer bedst ind i din hverdag. 

Se vores Metro Therm PLUS varmtvandbeholder der har plads til hele 70 liter varmt vand. Du kan se den i vores Jublo shop her.

Vi hjælper dig også gerne med tømning af varmtvandsbeholder.

Få et tilbud allerede i dag eller ring til vores kundeservice på 50 777 999.

Du kan også læse om andre årsager til, at der er lavt vandtryk i vandhanen lige her.

Back To Top