fbpx
VVS & Klima | Service & Installation | Odense – Fyn – Trekantsområdet
skip to Main Content
Røgalarm

Hvornår har du sidst tjekket din RØGALARM?

Virker din røgalarm som den skal? Læs her om vigtigheden af, at din røgalarm virker!

Med en røgalarm kan du nå at reagere og redde liv, hvis en brand pludselig skulle opstå. Men virker din røgalarm som den skal? Hvis ikke, bliver du ikke advaret, før røgen bliver til en livsfarlig brand.

Husker du at tjekke din røgalarm, og husker du at skifte batteriet på den? Eller måske har du slet ikke en? Det viser sig, at kun 7 ud af 10 ejendomme har installeret røgalarmer. Undersøgelsen er lavet af Energistyrelsen, Beredskabsstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen i forbindelse med kampagnen “Kan du høre røgen”.

Fordelene ved at have installeret en røgalarm i din bolig er:

  • Du bliver vækket, hvis der pludselig opstår brand i din bolig
  • Du bliver opmærksom, inden røgen udvikler sig til en brand
  • Du kan få tilkaldt brandvæsenet i tide, så de hurtigt kan komme i gang med slukke ilden

Det har siden 2004 været et lovkrav, at alle nyopførte ejendomme skal have en røgalarm. Men hvad med alle de gamle ejendomme fra før 2004?

Når din røgalarm er sat op – må du ikke glemme den

Ifølge statistikken, starter de fleste brande om natten. Derfor er det en god idé at have installeret en røgalarm, der holder sig vågen og reagerer på røgen, mens du sover. Men det kan også være en falsk tryghed, hvis du ikke husker at teste din alarm, så du er sikker på, at den stadig virker.

Vi har derfor samlet en række råd til, hvordan du holder dine røgalarmer ved lige, og hvor ofte de skal tjekkes:

Hvor ofte skal du tjekke, om din alarm virker?

En røgalarm skal ifølge Energistyrelsen tjekkes en gang om måneden, og det er en god idé at have faste rutiner omkring det.

Samtidig bør du gøre det til en rutine, at du skifter batteriet en gang årligt – også selvom batteriet ikke er løbet tør for strøm. Især kan det være en god ide at tjekke, om din røgalarm virker, når du kommer hjem fra ferie eller hvis du har været ude og rejse i længere tid.

En god rutine kunne f.eks. være ved årsskiftet.

Læs mere om røgalarmer hos beredskabsstyrelsen Fyn her.

Vi kan hjælpe med at sikre dit hjem

Vi kan hjælpe dig med at få opsat dine røgalarmer, så de virker optimal, er placeret korrekt, og dermed sikrer dit hjem mod pludseligt opstået brand. Du kan nemt og hurtigt booke en af vores håndværkere online eller ved at ringe til vores kundeservice på 50 777 999.

Back To Top