fbpx
VVS & Klima | Service & Installation | Odense – Fyn – Trekantsområdet
skip to Main Content
Radiator

HAR DIN RADIATOR LUFT I RØRENE? ELLER SIDDER VENTILEN FAST?

En radiator er en fremragende opfindelse. Du skruer op, og snart kan du høre den lette susen i rørene, som indikerer, at der er varme på vej til dig. Men hvad hvis varmen udebliver, når temperaturen falder udenfor? Læs med her på siden eller se youtube videoen.

Hvis varmen udebliver i din radiator

Når temperaturen falder udenfor, finder vi hurtigt vej til vores radiator. Termostaten drejes yderligere, og det varme vand begynder at løbe i rørene. Hvis varmen udebliver i en radiator, kan det skyldes fire ting. Det fleste af årsagerne er heldigvis noget, som du selv nemt kan fikse, så du hurtigt kan få varmen tilbage i din radiator:

Radiatorventilen sidder fast

Når din radiator står slukket hele sommeren, kan ventilen sætte sig fast, og så varmer din radiator ikke. Løsningen på problemet er enkel, og du kan selv fikse det på et øjeblik.
For at komme ind til ventilen, skal du afmontere termostaten. På gamle termostater skal du typisk bruge en unbrakonøgle for at løsne den. På nyere modeller kan du blot trykke den sorte krave ind og dreje til venstre, så termostaten løsnes. Under termostaten sidder ventilnålen, som har sat sig fast. Tryk den helt ind 5-10 gange. Brug eventuelt et værktøj til at trykke den ind med, men vær forsigtig, for ventilen kan godt gå i stykker.

En gammel radiatorpakdåse skal skiftes

Hvis radiatorpakdåsen er blevet for gammel og skal skiftes, vrides pakningen mod uret med enten en svensknøgle eller en papegøjetang. En ny pakning kan købes i dit lokale byggemarked for omkring 100 kr. Skru den nye pakning på plads og sæt termostaten på igen. Vi advarer dog om, at vandet kan blive meget varmt, så det bør du kun gøre, hvis du selv er semi-pro gør-det-selv-mand/kvinde.

Radiator med luft i rørene

Hvis du har fikset din ventil, og du stadig ikke har varme i radiatoren, kan det skyldes luft i rørene, som konstateres ved, at du kan høre en rislende lyd i rørene. Du er nødt til at lukke luften ud af rørene.
Her skal du bruge 1 stk. luftskruenøgle til at løsne luftskruen. Læg et viskestykke klar, da der godt kan løbe lidt vand ud, når du løsner luftskruen.

OBS! Den skal kun lige løsnes, og den må endelig ikke skrues ud.

Åbn luftskruen og lad den stå åben, til der kommer vand ud af radiatoren. Vandet kan være sort, det er helt normalt. Hvis der ikke kommer vand ud, er det fordi fyret trænger til at få hældt vand på. Hæld vand på fyret og gentag herefter udluftning af rørene på ny.

Hvis du stadig ikke har varme i din radiator, kan det skyldes alt fra problemer med dit fyr til lækager på rørnettet, og så har du brug for en fagmand til at kigge på dit varmeanlæg. Kontakt os på nummeret 50 777 999 eller book os online her.

Back To Top