fbpx
VVS & Klima | Service & Installation | Odense – Fyn – Trekantsområdet
skip to Main Content
mangel på varmt vand

Har du intet VARMT VAND?

Er der intet varmt vand? Lad Dansk VVS og Klima hjælpe dig!

Der findes ikke noget værre end at måtte konstatere, at der mangler varmt vand, når man netop er hoppet ind under bruseren. Her vil vi gøre dig lidt klogere på, hvad årsagen kan være til, at du mangler det varme vand. Årsagen kan afhænge af, om du har fjernvarme eller gasfyr i din bolig.

Hvad kan være årsagen til manglende varmt vand?

Årsagen til intet varmt vand kan være mange. Du kan selv kontrollere om følgende kan være problemet til det manglende varme vand hos dig:

  1. Fjernvarmeværket har lukket for vandet. De vil typisk have varslet det f.eks. på deres hjemmeside.
  2. En fyldt snavssamler. Den kan du sagtens tømme selv, dog KUN hvis du har gasfyr eller centralvarmevand. Husk at lukke for vandet først. Du finder snavssamleren før eller i uniten afhængig af, hvilket system du har.

Men det kan også skyldes følgende:

  1. En defekt cirkulationspumpe på det varme brugsvand. Cirkulationspumpen kan sidde flere steder, men du finder den typisk ved det rør, som løber ud af toppen af varmtvandsbeholderen.
  2. En defekt brugsvandveksler eller reguleringsventil, som giver en forkert temperatur. Du finder brugsvandsveksleren eller reguleringsventilen nede i fjernvarme-uniten.
  3. En tilkalket veksler. En veklser finder du også i uniten.

Hvis det er en af de tre sidstnævnte punkter, som er årsagen til, at du mangler varmt vand, anbefaler vi, at du rådfører dig med en VVS’er. Her kan du altid kontakte Dansk VVS og Klima, som kan hjælpe dig med at finde fejlen på dit anlæg. Book en håndværker eller ring på 50 777 999.

Hvis du har et fjernvarmeanlæg i din bolig, kan du også tjekke temperaturen fra fjernvarmeværket. Er vandet, som du modtager fra fjernvarmeværket, ikke den rigtige temperatur, kan det nemlig også være en årsag til at du mangler det varme vand. Kontakt da fjernvarmeværket, som kan hjælpe dig. Hvis ikke de kan løse det for dig, kan du altid tage kontakt til Dansk VVS og Klima på 50 777 999.

Er det kun bruseren, der mangler varmt vand?

Du kan også komme ud for, at du har varmt vand i køkkenhanen, men intet varmt vand i bruseren på dit badeværelse. Her kan det være en defekt termostat, som er årsagen. Det kræver, at man udskifter termostaten i batteriet på den hane, hvor det varme vand mangler. Hvis det viser sig at være problemet hos dig, og du ikke har mod på opgaven selv, kan du få hjælp fra Dansk VVS og Klima ved at ringe 50 777 999 eller book os online her.

Back To Top