fbpx
VVS & Klima | Service & Installation | Odense – Fyn – Trekantsområdet
skip to Main Content
Lavt vandtryk i vandhane

LAVT VANDTRYK I VANDHANEN

Oplever du lavt vandtryk i vandhanen?

Der kan være flere årsager til, at du oplever lavt vandtryk i vandhanen, og typisk kan du faktisk klare problemet på egen hånd. Læs med og bliv klogere på, hvad du kan gøre for at gå fra lavt til et større vandtryk i hanen.

Hvad er årsagen til lavt vandtryk?

Først skal vi finde årsagen til at din vandhane afgiver et lavt vandtryk.
Årsagen kan være:

  • Et tilkalket filter
  • Rustne eller tilkalkede rør
  • En fejl fra dit vandværk
  • Underdimensionerede installationer (f.eks. forkert diameter på dine vandrør)

Et tilkalket filter vil i de fleste tilfælde være årsagen til, at der er lavt vandtryk i vandhanen, og her kan du på egen hånd få renset filteret og derved øge trykket igen.
 

I de fleste vandhaner sidder der et filter eller en såkaldt lufblander/perlator. Den bevirker, at vandet blandes med luft, inden det kommer ud af vandhanen. Funktionen er med til at give os en vandbesparelse. Det gør også vandhanen mere brugervenlig, da vandet ikke bare vælter ud, når der åbnes.

Hvis filteret i perlatoren er tilstoppet af kalk, vil du hurtigt kunne mærke det. Det kan meget nemt blive til et vældigt irritationsmoment, for er der næsten noget, der er mere irriterende end en vandhane, hvor strålen er delt i tre? Eller hvor det tager en evighed at fylde et glas vand pga. kalk i filteret.

Sådan renser du dit filter i vandhanen

  • Tag filteret ud.
  • Dyb det i et par timer i en blanding af lige mængder af eddike og varmt vand.
  • Hvis nogen kalk rester forbliver, så fjern dem med en nål.
  • Vask filteret godt og sæt det tilbage på plads.

Hvis du stadig ikke har korrekt vandtryk kan problemet være et andet sted end i filteret. Det kan muligvis skyldes et tilkalket rør, og så har du oftest brug for en fagmand. Det manglende vandtryk kan også skyldes, at dine vandinstallationer er for små et sted i din bolig. Her er det vigtigt, at du rådfører dig med en VVS-installatør.

Ønsker du rådgivning, kan du altid ringe til Dansk VVS og Klima på 50 777 999. Du kan også booke en af vores dygtige håndværkere online. Vi kører helt til kl. 20.00 på hverdage. Så kan vi fixe din vandhane, når det passer for dig.

Kan det manglende vandtryk ikke reddes med en rensning af filteret, er det måske på tide at købe en ny vandhane. Vi giver dig en god pris, og du kan bestille din nye vandhane inkl. montering*. Du kan få inspiration til valg af ny vandhane på vores VVS BLOG. Tilmed kan du selv booke tiden, hvor håndværkeren skal komme og montere vandhanen.

Vi anbefaler en GROHE RED som du kan læse mere om på vores VVS BLOG her.

Back To Top