fbpx
VVS & Klima | Service & Installation | Odense – Fyn – Trekantsområdet
skip to Main Content
Indretning af badeværelse

Indret dit BADEVÆRELSE

Få inspiration til indretning af dit badeværelse

Har du også kigget i et boligmagasin og drømt om at have sådan et lækkert badeværelse, hvor drivtømmer og sjældne muslinger pifter badeværelset op? Alting ser lækkert ud på et øjeblik. Det er faktisk både nemt og billigt at gøre det kunsten efter. Hav indretning af dit badeværelse i baghovedet, når du alligevel går en tur i naturen. Måske kan du finde ting, som du kan bruge til indretningen.

Uanset om du er på en dansk strand eller ved en eksotisk strand i et land syd på, kan du finde masser af gratis pynt til dit badeværelse. Brug naturens egne elementer til at skabe et rum af velvære og overskud til glæde for dig og din familie – og ikke mindst dine gæster.

Indret dit badeværelse med strandsten

Uanset hvor stort eller lille dit badeværelse er, kan du indrette det hyggeligt med ting, du finder i naturen. Strandsten kan findes i alle mulige farver, former og størrelser. De kan pynte på enhver ny eller gammel håndvask, eller lægges til pynt i vindueskarmen.

Kun fantasien sætter grænser, når det kommer til indretning.

Flade sten kan bruges som underlag til mange ting og er med til at give et rustikt og naturligt lækkert look. Sæt fyrfadslys eller bloklys på de flade sten, hvis du vil skabe ekstra hygge, når mørket falder på.

Du kan også kombinere det smukke med det praktiske ved at brug en flad sten til at lægge sæbeblokken på. Køb en pakke gummidutter i byggemarkedet (dem man bruger til at sætte inde i køkkenskabe), hvis du er bange for at få ridser på vasken eller bordpladen.

Overvej hvor du placerer stenene – især hvis du har mindre børn i huset, for de vil måske blive fristet til at lege med stenene. Pas på emaljen uanset om du lægger sten på din vask eller i dit badekar. Vær opmærksom på at stenene nemt kan ridse, og at de derfor kun er til pynt, og ikke til at lege med.

Brug drivtømmer til indretning af badeværelse

Drivtømmer er gammelt træ, som er faldet af skibe eller i havnen et sted i verden. Gennem flere år er de blevet formet og modelleret af bølgernes brusen og havets kræfter. Pludselig en dag driver træet i land et sted i nærheden af dig og er lige til at samle op. Det kan du bruge til noget kreativt – f.eks. til indretning af dit badeværelse.

Drivtømmer har de helt rigtige bløde former og farver. Det gør det ideelt til indretning af badeværelset, når temaet skal handle om velvære, hygge og følelsen af overskud.

Saml forskellige stykker træ og prøv dig frem, når du indretter. Store og lange stykker træ kan bruges som hylde på væggen eller på tværs af dit badekar som afsæt for sæbe, klud, bog eller et vinglas.

En pind i den rigtige tykkelse og længde kan bruges til mange ting; Håndklædestang, toiletrulleholder eller bare som et smukt element på badeværelset ved siden af bloklys og andre hyggelige ting.

Drivtømmer kan også bruges som underlag for bloklys, sæber, flasker og andet, som du har lyst til at have stående fremme på badeværelset.

Kombinér drivtømmer med sten, muslinger og rustikke glas med fyrfadslys, og skab den ultimative følelse af zen til den bedste start på dagen. Og husk, at lidt også har ret. Det er ikke nødvendigt at slæbe kilovis af sten og træ med hjem for at få den rette følelse. Nogle få sten og et enkelt stykke træ i den rette størrelse kan gøre tricket alene. Det hele afhænger af, hvordan netop dit badeværelse indrettes. Prøv dig frem til du rammer den rette balance.

Farver der matcher stilen

Vælg de farver, som passer til sand og vand, når du vil indrette dig til en følelse af velvære og overskud. Vi synes ofte at være naturligt programmeret til at elske sandfarvet og turkis, da disse farver giver ro til krop og sjæl.

Det betyder ikke, at du behøver at male og købe nye badeværelsesmøbler, for at få den rette stemning. IKEA og Jysk er begge steder, hvor du hurtigt kan proviantere i nyt tilbehør til badeværelset, og endda til meget fornuftige priser. En bademåtte og et par nye håndklæder i lækre sand-farver kombineret med en fyrfadsstage i glas kan eksempelvis skabe en følelse af wellness og afslapning.

Pinterest og andre sociale medier bugner med tips og idéer til, hvordan du kan indrette dig med ting, du finder på stranden. Her finder du alt fra opskrifter til tandkrus pyntet med strandsten ti og hvordan du kan bygge din egen hylde ud af drivtømmer.

Indretning af badeværelse med dufte

Vores følelser er langt mere forbundet med dufte, end vi måske lige går og tænker. Videnskaben har for længst bevist, at vores underbevidsthed lagrer dufte og forbinder dem med de følelser, vi mærkede, da vi duftede duften. Prøv at forestille dig duften af sololien fra 80’erne. Ja, den der duftede rigtig meget af kokos. Eller stik næsen ned i en pose med kanel. To ting, der ligger meget langt fra hinanden. Men vi ved præcis hvad tankerne ledes hen på, når vi bliver præsenteret for disse dufte, allerede før vi har duftet dem.

Faktisk arbejder dufteksperter over hele verden med at bruge dufte til at vække følelser hos folk, der f.eks. besøger den samme hotelkæde, restaurantkæde eller butik flere steder i verden. Butikkerne hos Abercrombie and Fitch dufter af den samme parfume i alle forretninger. Duften er en integreret del af deres brand. Bare tænk på McDonalds, og den duft du bliver mødt med der. På samme måde arbejder hotelkæder verden over med at bruge duft som et element. Duften genkendes hurtigt og identificeres i vores underbevidsthed som noget hjemligt og trygt.

Og hvad betyder det så for indretning af dit badeværelse? Jo, der er masser af dufte, du kan vælge imellem, hvis du ønsker at gøre det lidt ekstra hyggeligt på dit badeværelse. Det kan understrege, at dit badeværelse er et sted, hvor man skal have det behageligt.

Duftlys og duft pinde

Du kan tilføje dufte til stemningen på mange forskellige måder. Der findes alt fra duftlys til duftpinde og alverdens tekniske apparater, som frigør duft med jævne mellemrum. Vær opmærksom på, at der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Meget billige duftlys er billige af en årsag. Det kan godt svare sig at kigge sig lidt efter duftelementer. Hvor der er tænkt på din sundhed, før du slipper odeuren fri i dit hyggelige badeværelse.

Nyt badeværelse

Har du fået lyst til at give dit badeværelse en lille make-over, kan du finde mere inspiration her til nyt lydløst toilet fra Grohe og indretning af badeværelse med badekar. Har du brug for lidt rådgivning fra Dansk VVS og Klima kan du altid give os et kald på 50 777 999. Du kan også booke en håndværker direkte i hans kalender nemt og hurtigt.

Hvis du står over for en større renovering af dit badeværelse, kan Dansk VVS og Klima også hjælpe dig. Du kan få et uforpligtende tilbud på din opgave lige her.

Back To Top