fbpx
VVS & Klima | Service & Installation | Odense – Fyn – Trekantsområdet
skip to Main Content
geberit douch bidet fjernbetjening

Spar penge på toiletskyl

Hvor mange liter vand bruger man på et toiletskyl?

Hver dansker bruger i gennemsnit 108 liter vand om dagen. 27% af vandet bruges på toilettet. Derfor kan der være mange penge at spare på dit toiletskyl.

Vi tænker ikke nødvendigvis over, hvor mange liter vand, der er blevet brugt på toiletskyl i løbet af dagen. Vi har vænnet os til, at de fleste toiletter har dobbeltskyl. Alligevel har rigtig mange husstande fortsat kun toiletter med ét skyl, og her kan der være rigtig mange penge at spare på at udskiftet til et mere moderne toilet. Dansk VVS og Klima giver dig her gode tips til, hvordan du med en lille investering på sigt kan spare rigtig mange penge.

Spar penge på at have dobbelt toiletskyl

Har du et badeværelse, som ikke er renoveret, og derfor måske også har et toilet af en ældre model? Så skal du læse med her. Et ældre klassisk toilet bruger nemlig 9-12 liter vand pr. skyl. En gennemsnitlig dansk familie går på toilettet ca. 4.700 gange om året! Med en hovedregning giver det 42.300 liter vand pr. år. Det er rigtig meget vand! Især når der faktisk findes nyere modeller, som du med fordel kan skifte dit ældre toilet ud med.

På de nyere modeller kan du vælge en vandbesparende to-skyls funktion, der kun bruger 2 til 4 liter vand pr. skyl. Ved at udskifte til et vandbesparende toilet vil du kunne spare rigtig mange penge om året. Og i løbet af 1-2 år vil dit nye toilet være tjent hjem!

Hos Dansk VVS og Klima har vi stor erfaring med at udskifte toiletter, og vi rådgiver også gerne i valget af dit nye toilet. Vi har et stort udvalg af toiletter, og du kan derfor vælge både væghængt eller stående toilet både med eller uden Soft Close. Ønsker du at udskifte toilettet til en mere økonomisk model, eller trænger den gamle model bare til at blive skiftet ud? Så er du altid velkommen til at kontakte Dansk VVS og Klima på 50 777 999.

Hvis dit toilet løber med vand

Den helt store besparelse kommer, hvis du har et toilet, som løber. Et toilet, hvor vandet står og løber, kan bruge helt op til 1 m3 vand om dagen, hvilket kan koste dig 350 kr. om ugen. Så selvom dit toilet løber så lidt at du ikke umiddelbart kan se det, kan det give et årligt vandspild på 100 m3 vand. Det kan altså løbe op i rigtig mange penge, som du nemt kan spare ved at rådføre dig med en VVS-montør. Et nyt toilet vil være tjent hjem i løbet af 6-12 måneder.

Du kan selv teste, om dit toilet er utæt. Det gør du ved at sætte et stykke toiletpapir på bagsiden af kummen. Hvis det bliver vådt, skal du enten have dit toilet repareret eller udskifte det.

Løber dit toilet, kan du kontakte Dansk VVS og Klima på 50 777 999 eller book os online her, så vi kan få sat en stopper for det løbende toilet.

Back To Top