fbpx
VVS & Klima | Service & Installation | Odense – Fyn – Trekantsområdet
skip to Main Content
Badeværelse med badekar

Skal du have et badeværelse med badekar?

Badeværelse med badekar – det var noget, der fandtes i et hvert hjem i 60’erne og 70’erne.  Alle parcelhuse med respekt for sig selv, var udstyret med et stort badekar, hvor alle familiens unger blev dyppet og skrubbet fra top til tå.

Men oliekrisen i 1970’erne satte en brat stopper for det store vand- og varmeforbrug. Badekarrene blev revet ud og erstattet med brusekabiner, og danskerne har siden reddet på en bølge af energibesparelser. Faktisk har der aldrig været så meget fokus på at mindske energiforbruget som nu.

Alligevel er det atter lykkedes badekarret at vinde plads i de danske hjem. Vi arbejder nemlig også mere end nogensinde. Vi stresser rundt og trænger til lidt hverdagsluksus og afslapning. Hvor familien før i tiden havde badekarret af praktiske årsager, så er badekarret i dag til ren fornøjelse.

Lav skumbad i dit badekar

Tilbage i 60’erne brugte man skumbad – i store flasker. Det skulle være praktisk og billigt, og det handlede først og fremmest om, at ungerne skulle være rene. I dag findes et stort udvalg af badesalt, badesæbe, æteriske olier og meget mere, som alt sammen er udviklet til at give dig mest muligt velvære, når du smider dig i baljen.

Her kan du finde vores bud på skønne produkter som du kan bruge til dit skumbad.

Der findes et hav af lækre produkter, men prøv dig frem og find det produkt, der giver dig mest velvære.

Børn elsker et badeværelse med badekar

Både dufte og bobler hører sig til i et karbad. Især når børnene skal i baljen bliver det hele lidt ekstra sjovt. Også her er der gennem årene sket en gevaldig udvikling, som nu efterlader både børn og forældre med et stort udvalg af legetøj til at gøre dagens bad meget sjovere.

Byggeklodser der kan flyde, badedyr der kan sprøjte vand og sågar en flydende brandstation. Der er nok at underholde de små med, og internettet bugner af produkter i alle slags kvaliteter. Én ting er helt sikkert; Børn elsker at lege i vand, og leg er en vigtig del af børns udvikling. Så hvis du har børn, er der mange gode timer i et badekar.

Besøg f.eks. Andemors Verden som er et danske firma, der har specialiseret sig i legetøj, der forbinder børn og vand.

OBS!! Husk aldrig at efterlade børn uden opsyn, når de er i karbad!!

Det er vigtigt at huske på vandforbruget når man skal have et badeværelse med badekar!

Det er ikke en hemmelighed, at der ikke er god økonomi i at have et badeværelse med badekar. Badekarret rummer nu én gang den mængde vand, det gør. Så medmindre du nøjes med et fodbad, så vil der gå en del vand til, hver gang du fylder badekarret op. Et badekar kan altså være med til at øge vandforbruget i din husstand.
Men hvor man i 70’erne var afhængige af olie til at varme vandet op med, er vi i dag beriget med en bred vifte af teknologiske tiltag, som gør det muligt at opvarme vand med energivenlige installationer som solfangere og solceller. De kan installeres direkte på taget af din bolig.

Læs meget mere om, hvordan du kan spare penge på varmeudgifter ved solvarme.

Opvarm vandet i dit badekar med grøn energi

Du kan overveje at investere i solfangere eller andre alternative energiløsninger for at finansiere opvarmningen af vandet i dit badekar. Du kan få en snak med en energispecialist som kan give dig korrekte beregninger på installationen. Så ved du præcis, hvornår din investering har tjent sig hjem.

Her kan du finde en energispecialist, som kan rådgive dig.

Hvad skal du vælge af badekar på dit badeværelse?

Hvis du længe har drømt om et badeværelse med badekar, er den sjove del jo valget af designet på dit nye kar. I dag kan man få et væld af muligheder, når det kommer til design.
Du kan få badekar, som er firkantede, runde, ovale og sågar trekantede. Det kan være højt, lavt, indbygget eller stående frit på løvefødder.

Materialerne varierer fra de klassiske emaljebadekar til deciderede kar i træ, sten eller sågar glas, hvor man kan se igennem.

Hvis du bygger nyt, er det nemt at tænke badekarret ind i designet af dit nye badeværelse. Det kan være sværere, hvis du skal forsøge at finde plads til badekarret i en eksisterende bolig med små rum. Men også her findes der badekarsløsninger. Ligesom i gamle dage, hvor man i lejligheder fandt på at lave siddebadekar, for at spare på pladsen, kan man i dag købe moderne siddebadekar til både fritstående og indbyggede løsninger.

Vores bedste råd er, at du går på jagt på nettet, og de butikker du kan komme forbi. Udvalget er stort, og der er mange designs at vælge imellem. Kapaciteten varierer også, og vil have indflydelse på økonomien. Og så har vi ikke engang talt om mulighederne for spabad og boblebad.

Her skal der tænkes over ens families behov. Skal hele familien kunne være i det på én gang eller er det mest mor, der skal forkæles.

Vi har samlet en række links til nogle af de mest anerkendte badekarsproducenter:

https://www.spacenteret.dk/shop/3-badekar/

https://www.ifo.dk/produkter/badekar/

https://wellmore.dk/badekar

https://www.danline.com

http://www.svedbergs.dk

https://www.duravit.dk/produkter/bathing.dk-da.html

https://www.badstil.dk/shop/badekar-4s1.html

Dansk VVS og Klima kan hjælpe med montering af badekar

Tag Dansk VVS og Klima med på råd, når du skal have sparring omkring dine muligheder. Vi kan hjælpe dig med montering af dit nye badekar eller give dig gode råd omkring badeværelsesrenovering. Book en Dansk VVS og Klima håndværker nemt og hurtigt lige her eller giv os et ring på 50 777 999.

Og så er der ellers bare tilbage at ønske dig og din familie god svømmetur!

Back To Top