fbpx
VVS & Klima | Service & Installation | Odense – Fyn – Trekantsområdet
skip to Main Content

Dansk VVS og Klima – VVS Blog

INTRO til Dansk VVS og Klimas VVS BLOG

Ved brug af vores VVS BLOG får du mulighed til at finde løsninger til dine VVS problemer i din hverdag. Med henblik på at hjælpe folk med at løse komplicerede VVS problemer, spare penge på tips og tricks og lære om VVS faget, har vi etableret en VVS blog, der løbende vil blive opdateret med nye indlæg. Du bruger vores VVS blog ved at klikke på billedet over den artikel du gerne vil læse, ellers kan du bruge søgemaskinen for oven.

dansk vvs og klima logo
vandskade

Vandskade kan gøre voldsom skade på din bolig

Et vandrør, der står og siver over længere tid, kan gøre voldsom skade på din bolig, og når først skaden er sket, kan der gå mange måneder, før dit hus igen er beboeligt.

brusehoved

Sådan skal du afkalke dit brusehoved

Jo oftere du sørger for at afkalke dit brusehoved og armaturer, jo nemmere er det at holde dem i god stand. Vi fortæller dig her, hvor nemt det kan klares at afkalke brusehovedet.

Berøringsfri armatur

Berøringsfrit armatur

Du kender det berøringsfrie armatur fra offentlige steder, hvor du skal vaske hænder. Nu er tiden inde til, at du også kan få og måske bør installere disse smarte indretninger ind i dit eget hjem.

Danfoss Living Eco

Danfoss Living termostat kan give dig store besparelser

Vidste du, at der kan være rigtig mange penge at hente ved at skifte de gamle termostater ud på dine radiatorer? I dag findes der nemlig smarte termostater fra Danfoss Living Eco.

gulvvarme setup

Virker din Gulvvarme ikke?

Varmesæsonen banker på døren, og det er tid til at tænde op for varmen, så du ikke går og fryser i dit hjem. Men hvad gør du, hvis din gulvvarme ikke virker? Læs med her, hvor vi deler gode råd til at få gang i varmen igen.

Radiator

Har din radiator luft i rørene?

En radiator er en fremragende opfindelse. Du skruer op, og snart kan du høre den lette susen i rørene, som indikerer, at der er varme på vej til dig. Men hvad hvis varmen udebliver, når temperaturen falder udenfor?

mangel på varmt vand

Er der intet varmt vand?

Der findes ikke noget værre end at måtte konstatere, at der mangler varmt vand, når man netop er hoppet ind under bruseren. Årsagen kan afhænge af, om du har fjernvarme eller gasfyr i din bolig.

geberit douch bidet fjernbetjening

Hvor mange liter vand bruger man på et toiletskyl?

Hver dansker bruger i gennemsnit 108 liter vand om dagen. 27% af vandet bruges på toilettet. Derfor kan der være mange penge at spare på dit toiletskyl.

Hvad leder du efter i et varmeanlæg?

Har du taget stilling til, hvad du søger, når du skal finde et godt varmeanlæg? Har du taget stilling til, om det skal være fjernvarme, pillefyr jordvarmeanlæg eller noget helt fjerde?

Glas

Lugter din opvaskemaskine?

Opvaskemaskinen er uden tvivl en genial opfindelse, og når man først har fået maskinen indenfor døren, kan man ikke forestille sig at leve uden. Måske tænker du ikke over det i dagligdagen, men faktisk kræver din opvaskemaskine, at du med jævne mellemrum vasker og kalker den godt igennem.

Tagrender

Sådan renser du dine tagrender

Når vi nærmer os foråret, er det tid til at rydde op efter vinterens efterladenskaber, såsom blade og grene. De længere regnperioder betyder en yderligere belastning på husene efter vinterens frostperioder. Men hvordan kan du undgå, at de store regnskyl er skyld i fugtskader? Læs med her og får svaret.

termostat

Udebliver varmen fra din termostat?

Når det er koldt udenfor, bemærker man lynhurtigt den manglende varme, hvis ens radiator fejler.
Oplever du, at din radiator er kold på trods af, at du har åbnet op for varmen, så kan det skyldes flere ting, men tit skyldes det, at termostaten ikke virker. Det problem er heldigvis nemt og hurtigt at løse.

Toilet der løber

Sådan Tjeker du om dit toilet løber

Det kan koste dig flere tusinde kroner, hvis dit toilet løber. Faktisk helt op mod 27.000 kr. om året i øget vandforbrug. Bliv klogere på, hvordan du kan løse dette, så du ikke skyller penge direkte ud i dit toilet.

Udendørs bruser

Skal du have en udendørs bruser i din have?

Hvem drømmer ikke om at kunne stå under en bruser udendørs i haven på en varm sommerdag? Måske behøver du ikke længere kun at drømme om at tage et bad i det fri. Vi giver dig her to muligheder for at kunne tage bad under åben himmel.

Lydløst toilet

Fordele ved toilet med støjsvagt skyl  

Toilettet, Euro fra GROHE, leverer et næsten lydløst skyl ved hjælp af dens Triple Vortex-teknologi. Med tre separate indvendige skyllekanaler dannes en cirkulerende strøm af vand i toilettet, der minimerer støj og skyller hele skålen. På den måde undgår du at vække hele huset, hvis du skal tisse om natten.

Vandhane med brus

Vandhaner med brus

Eksperter anbefaler, at man drikker minimum 2 liter vand om dagen. Det kan for de fleste være lidt af en udfordring. Måske kan en GROHE Blue gøre udfordringen lidt lettere, hvor en vandhane med brus gør dit daglige indtag af vand til en stor fornøjelse.

Vandhane med kogende vand

Vandhane med kogende vand

Det er ikke uden grund, at en vandhane med kogende vand – en såkaldt Quooker – efterhånden findes i mange hjem. En vandhane med kogende vand gør det nemlig langt lettere for dig at lave en kop kaffe eller få pasta-vandet til at koge på nul komma fem. Den gør dig også lynhurtigt klar til at servere dampende varm kaffe og te til dine gæster

VVS tjek

Få et VVS-TJEK af din ANDELSBOLIG

Står du midt i et salg af din andelsbolig – eller går du med tankerne om at sælge – så kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at få udført et VVS-tjek af din andelsbolig. Et VVS-tjek sikrer både sælger og køber, så der ikke opstår ubehagelige overraskelser under et salg.

VVS tjek af sommerhus

VVS-TJEK dit SOMMERHUS

Det er en god idé at lave et VVS-tjek af dit sommerhus inden foråret står i fuldt flor. Læs med her, hvor vi deler tre gode tips til hvordan du bør tjekke dit sommerhus igennem

Badeværelse med badekar

Skal du have et badekar på dit badeværelse?

Badeværelse med badekar – det var noget, der fandtes i hvert et hjem i 60’erne og 70’erne.  Alle parcelhuse med respekt for sig selv, var udstyret med et stort badekar, hvor alle familiens unger blev dyppet og skrubbet fra top til tå.

BWT Perla Home blødgøringsanlæg

Undgå bakterier i dit drikkevand

Bor du i et område med bakterier i dit vand? Eller har du oplevet at blive frarådet at drikke vandet fra din vandhane for en periode. Det kan for eksempel skyldes, at der er tegn på forurening i vandet. Læs mere i vores VVS BLOG!

cirkulationspumpe

Bør du skifte din virkulationspumpe?

Det er formentligt ikke noget, som du tænker over, men faktisk kan det være en rigtig god ide at skifte din cirkulationspumpe, hvis den er af ældre dato. En pumpe som er af en ældre model, kan nemlig hurtigt sluge en del strøm, hvilket giver en højere elregning, og er dermed ikke særligt energivenlig.

Grohe brusesystemer

Skab luksus med GROHE-BRUSESYSTEMER

I dag er der mere og mere fokus på, at badeværelset også skal være et oplevelsesrum. Badeværelset er ofte det første rum, man besøger om morgenen, og det sidste rum man slutter dagen af med inden sengetid. Selvfølgelig skal det være et skønt rum at være i, og det kan det blive med GROHE brusesystemer.

Gulvvarme styring

Opgradér din GULVVARME-STYRING

Ønsker du at modernisere dit nuværende gulvvarmesystem? Så kan du muligvis frygte, at det kan være tid til at brække dine gulve op for at kunne opgradere dit gamle system? Det kan være en større udgift og et omfattende projekt at ligge helt nye gulvvarmerør i hele ens bolig

Indretning af badeværelse

Indret dit BADEVÆRELSE

Har du også kigget i et boligmagasin og drømt om at have sådan et lækkert badeværelse, hvor drivtømmer og sjældne muslinger pifter badeværelset op? Alting ser lækkert ud på et øjeblik. Det er faktisk både nemt og billigt at gøre det kunsten efter.

Lavt vandtryk i vandhane

Lavt Vandtryk i Vandhanen

Der kan være flere årsager til, at du oplever lavt vandtryk i vandhanen, og typisk kan du faktisk klare problemet på egen hånd. Læs med og bliv klogere på, hvad du kan gøre for at gå fra lavt til et større vandtryk i hanen.

renovering af badeværelse

RENOVERING AF BADEVÆRELSE

Der er mange aspekter at holde styr på under en renovering. Hvor meget koster en renovering? Skal det være en totalrenovering eller kan du nøjes med at tilføje nye elementer? Hvor får du fat i en dygtig VVS’er, murer og tømrer? Alle disse spørgsmål kan du finde svar på lige her.

Spar penge

Spar penge i hverdagen med simple ændringer

Er du opmærksom på energibesparelser og forbruget i din bolig? Med små, simple ændringer kan du i sidste ende få store besparelser på dine regninger. Her får du fem nemme sparetips, som du kan gøre brug af allerede i dag.

Spar penge på fjernvarme

SPAR PENGE PÅ din FJERNVARME

Med få justeringer kan du få en lavere regning fra dit fjernvarmeværk. Dansk VVS og Klima giver dig her gode sparetips, og gør dig klogere på, hvordan du helt gratis kan få en lavere regning fra dit fjernvarmeværk. Læs mere i vores VVS BLOG!

Quooker

SÅDAN BRUGER DU DIN QUOOKER

Med en Quooker installeret i dit køkken, er der flere retter, som bliver nemmere at lave. Vi har samlet et par af vores favoritter herunder. Måske kan du få lidt inspiration til, hvordan du kan bruge din Quooker til mere end bare at lave en hurtig kop kaffe

Tilslutning af opvaskemaskine

Sådan tilslutter du din OPVASKEMASKINE

Med en opvaskemaskine slipper du for bunker af opvask på dit køkkenbord, men tilslutningen af en ny opvaskemaskine kræver strøm, vand og afløb. Er du i tvivl, om du selv må stå for tilslutningen af din nye opvaskemaskine, så læs med her

udskiftning af varmtvandsbeholder

Hvornår skal du UDSKIFTE din VARMTVANDSBEHOLDER?

For at øge levetiden på en varmtvandsbeholder skal man være opmærksom på at minimere kalken i vandbeholderen. Men hvordan passer man bedst på en varmtvandsbeholder? Og hvornår er det egentlig tid til at udskifte den? Læs mere i vores VVS BLOG!

Frost i rør

UNDGÅ FROST I DINE RØR

Når sommeren er ved vejs ende, og efteråret banker på døren, er det tid til at gøre både hus og sommerhus vinterklar. Det er sikkert med blandet følelser, at du skal lukke dit sommerhus ned for sæsonen, men med en simpel indsats kan du gå efteråret og vinteren i møde med ro i maven.

Unidrain Highline

UNIDRAIN HIGHLINE COLOUR

Tilbage i 2003 blev Unidrain kendt for at være første spiller på markedet med lineære gulvafløb, som kunne placeres helt op mod væggen. Siden da er der kommet flere nye designs til. I dag er Undrains store sortiment indbegrebet af kvalitet, stil og luksus til dit badeværelse. I Unidrains sortiment finder du bl.a. HighLine-serien, som kan fuldende looket på dit badeværelse.

Luft Vand Compress 7000i AW HVID SÆT med ude og indedel

Hvilken type VARMEPUMPE skal du vælge?

Går du med tanker om at udskifte varmeanlægget i din bolig? Så kan en varmepumpe måske være den rette løsning for dig. Vil du blive klogere på hvilke fordele og ulemper, der er forbundet med denne løsning, så læs med her, hvor vi også deler mulighederne for montering og sparring hos Dansk VVS og Klima. Se vores anbefalede varmepumpe her.

vandhane der drypper

Fix en dryppende VANDHANE

Lyden af en vandhane der drypper, kan i sig selv være ret så irriterende. Hvad man måske ikke tænker over er, at det på den lange bane faktisk kan være dyrt at have en dryppende vandhane.

Selvom det umiddelbart virker som små mængder vand der drypper, så kan det faktisk koste op mod 5000 kr. om året, så skynd dig at få det ordnet, så du ikke betaler unødvendige penge på din vandregning.

Back To Top